woensdag 30 maart 2011

20 mei Open Huis bij Ziep25

Half mei hopen we zo ver te zijn dat we kunnen starten met het gebruik van de ruimtes op de begane grond. Daarom houden we open huis op 20 mei. Tussen 14.00 en 20.00 uur ontvangen we iedereen die een kijkje wil komen nemen.


Dit moet dan klaar zijn....

De elektra in de groepsruimte

Dit weekend is broeder Max weer langs geweest en nu is alles in de groepsruimte bedraad en is het schakelmateriaal aangebracht.



Busch Jaeger schakelmateriaal

Nee, er hangen nog geen mooie lampen. Alleen nog tijdelijke bouwlampen. We zijn al op zoek geweest naar verlichting, maar het is erg moeilijk kiezen. Er is gewoon te veel keus. En het is ook erg duur. Dus ik ga zelf  in ieder geval alle wand- en plafondlampen ontwerpen en maken in Tiffany-glas. Er moet ook nog een kroonluchter komen, die gaan we waarschijnlijk kopen.

De coachingzeteltjes

Vandaag heb ik bij onze favoriete leverancier Marktplaats vier stoeltjes opgehaald voor de coachingruimte. Het zijn comfortabele clubfauteuls op wieltjes. Eigenlijk eetkamerstoelen. Ja, ja, we zijn al aan het inrichten.


En ja ze zijn groen. Want er zit ook groen in het behang. Dus dat kan wel.

En de bank in de erker wordt oud rose.... Want dat zit ook in het behang.

En we zijn nog op zoek naar een geschikt tafeltje.

De hal is bijna klaar. Nou ja bijna.......

De tegels zitten er nu op in de hal en ook de lijst van de lambrisering is aangebracht. En alles is geschilderd. Dus nu moet nog het tapijt. En de garderobe. En de plafionnieres. En natuurlijk de deurkruk. En nog wat kitten hier en daar. En... en... en alles wat ik nog vergeten ben................


vrijdag 25 maart 2011

De schuifdeuren met glas

Vanavond heb ik de ensuite schuifdeuren voor de coachingruimte/groepsruimte opgehaald.



Plattegrond met de plaats van de schuifdeuren
We hebben ze op marktplaats gekocht. Het is erg moeilijk om aan de juiste maat deuren te komen. Ik heb de opening tussen de ruimtes maximaal groot gemaakt, dat betekent dat wij nu deuren nodig hebben van 228 x 105 cm. Er daar zijn er niet veel van. De deuren die we nu gekocht hebben zijn dan ook kleiner (217 x 96), dus we moeten er wat "bij maken".


De deuren hebben transparant glas met een versierde rand. Het transparante glas is licht getint en wat gebobbeld. En het glas is onbeschadigd.  De deuren hebben nog het oude messing beslag, kommen en haken aan beide kanten.

Nu nog zorgen dat ze vergroot en geplaatst worden.....

donderdag 24 maart 2011

Schilderen in de coaching- en groepsruimte

Na het aanbrengen van de lambriseringen en de omkasting van de radiator, is het tijd om alles te gaan schilderen. Om onze mooie houten vloer niet te bevlekken is alles afgeplakt. De kleur wordt gebroken wit RAL 9010.





De radiatoromkasting van Cando


Maar het geeft nu al een goede indruk van hoe het eindresultaat gaat worden.

De realisatie van de tegels in de hal

In een vorig blogje had ik het over het ontwerp van de tegels in de hal. Ik had besloten dat er toch maar kaders moesten komen. Ondertussen zit een groot deel van de tegels op de muur en het ziet er al veelbelovend uit.

Kaders

Bij het kasje voor de post eenvoudig tegelwerk zonder kaders.
Het is daar al druk genoeg.

Muur van de gardrobe

Hier komt de garderobe, er hangen jassen voor, daarom eenvoudige tegels

De combinatie van matte (vloer) tegels met marmer en een houten lijst er boven (de lijst is ontworpen, maar moet nog gemaakt worden) is denk ik wel mooi. Maar je weet het pas echt als het klaar is.

dinsdag 22 maart 2011

Het aanbrengen van de lambriseringen

Nu de vloer in de coaching- en groepsruimte klaar is, kunnen we aan de slag met de lambriseringen. Dit zijn standaardlambriseringen van Cando, wat betekent dat je een vaste maat hebt van de panelen. Je kunt er wel een randje afzagen, maar de kussens in de panelen hebben een vaste maat. Naast de panelen met kussens zit er ook een vlakke plaat bij, die je kunt gebruiken om randen mee te vullen en de lambrisering pas te maken.

De groepsruimte

Plaats waar een radiator komt met een kast er omheen

Uiteinde met een paspaneel

Coachingruimte met een paspaneel met een wandcontactdoos


Coachingruimte met paspaneel op de hoek

Coachingruimte tussen erker en deur, paspanelen symmetrisch
Hoewel het maar hardboard van 4 mm dik is, staat het toch voornaam. Alles moet nu nog geschilderd worden en dan is de lambrisering ook weer klaar.

zaterdag 19 maart 2011

Het raam tussen de badkamer en de keuken

Tussen de badkamer en de keuken komt een raam om meer lciht in de badkamer te krijgen. De badkamer ligt namelijk geheel inpandig.



Het kozijn is er ondertussen in gezet. In dit kozijn komt matglas (veiligheidsglas) en/of Tiffany glas.

Het marmer in de hal

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan het leggen van marmer in de hal. Het blijkt dat we het oude gebruikte marmer door eenvoudig schuren met een schuurmacnine weer redelijk goed kunnen krijgen.



Nadat het marmer gelegd is worden de overblijvende stroken opgevuld met zand-cement tot 6 mm onder het vloeroppervlak. Daar komt dan de schoonloopmat bovenop.

Ontwerp van de hal

Het maken van het verlaagde plafond in de keuken

In Sandra's keuken op de tweede verdieping komt een verlaagd plafond boven het kookeiland. Zie een vorig blogbericht.


Het ontwerp
Daar is nu al flink aan gewerkt en het begint er al aardig op te lijken.

De balkenconstructie

De constructie met de buis van de afzuiging en
de elektrische voeding

Het plafond

Transformator voor de spotjes

Nadeel is wel dat het zicht vanuit de kamer op
 de omgeving deels geblokkeerd wordt

Plafonddoos

Toch niet tevreden met het ontwerp van de tegels in de hal

In een vorige blog heb ik een ontwerp gemaakt voor een lambisering van tegels in de hal met zwart-witte vierkanten. Maar ik had er al zo mijn bedenkingen bij.
Eerder ontwerp
Het probleem is dat de 45 graden gedraaide vorm nergens terugkomt. Er is dus geen Echo. Eerst heb ik een mockup gemaakt door tegels met wat siliconenkit op de muur te plakken.


Mockup

Ik heb er nog eens naar gekeken vanuit het principe van "Mirror of the self" en dan wordt duidelijk dat dit geen goed ontwerp is. Dus ik heb een ander ontwerp gemaakt dat uitgaat van Structure Preserving Transformations. Je versterkt dus wat er is in plaats van dat je iets nieuws toevoegt. In dit geval maak ik dus gewoon rechthoeken. Want dat is wat er al is.

Ontwerp met rechthoeken van zwarte randen

Ontwerptekening
Dit is wel een Echo, namelijk van alle rechthoeken die er al zijn in de hal en ook van de lambriseringen in de coachingruimte en de groepsruimte.
Zo gaan we het dus nu uitvoeren.

Het behang in de coaching- en groepsruimte

Ondertussen zit ook het behang voor het grootste deel op de muur in de coachingruimte en de groepsruimte.
Het is wel heftig met al die strepen en bloemen, maar toch ook wel mooi en speciaal.




Er moeten nu nog lambriseringen onder gemaakt worden.