maandag 17 november 2014

De schakelkast voor de lampen in de traphekken

Alle 38 lampen in de traphekken zijn individueel schakelbaar met een Arduino microprocessor. De kabels van de lampen komen samen in een schakelkast waar de Arduino in zit. Om de lampen aan te sturen heb ik 38 printrelais gekocht.

Deze gaan in groepen van 20 en 18 op een experimenteerboard. Voor de aansluiting van de kabels van de lampen heb ik een klemmenstrook gekocht. Ik maak de print als een module die ik kan uitnemen voor het geval er iets mis mee is. Er zitten dus aan beide kanten connectoren.


Twee relais gemonteerd, nog 18 te gaan. Links de klemmenstrook voor de aansluiting van de lampen.

Achterkant met solderingen
De verbindingen heb ik gemaakt met gekleurde draadjes, steeds soldeer ik twee bij elkaar liggende gaten met in het ene gat een pin van een onderdeel en in het andere gat een draad.
Alle 20 relais gemonteerd

Achterkant met solderingen
De prints moeten ook vastgeschroefd kunnen worden. Hiervoor heb ik steunen geprint met de 3D-printer.

De 3D-printer aan het werk met de printsteun

De steun voor de relaisprint

Het model in de computer
 Hetzelfde geldt voor de microprocessorprint. Hier heb ik ook een steun voor geprint


Het model

De kast met de steun en de Arduino
De steunen lijm ik in de montagedoos met tweecomponentenlijm. Er zaten wat schroefsteuntjes in weg, maar die heb ik met een Dremel en een roterend zaagblad weggehaald.

Het is nu wachten om wat aansluitmateriaal, zoals een lintkabel, die ik nodig heb voor de verbinding tussen de relais-print en de Arduino. Daarna kan ik hopelijk de kast afmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten