donderdag 5 mei 2016

Ontwerp van het barmeubel

Het is al lange tijd een wens om een soort barmeubeltje te hebben wat we kunnen gebruiken om bijvoorbeeld het Auticafé wat meer een café sfeer te geven.


Het barmeubel zou onder andere kunnen staan bij de schuifdeuren voor de muur met de radiator.


Op de ombouw van de verwarmingsradiator kan dan nog een flessenkast en/of spiegel staan.


De bar zou hier voor kunnen staan
Er zijn een aantal eisen die de vorm van de bar bepalen:
  1. De bar moet makkelijk te verplaatsen zijn, want hij wordt regelmatig te voorschijn gehaald.
  2. Er is geen bergruimte voor de bar, dus als hij niet in de groepsruimte staat dan moet hij ergens anders een functie hebben.
  3. Je moet op een kruk aan de bar kunnen zitten.
  4. De bar moet stabiel zijn.
De oplossing is om de bar zo te maken dat deze ook als (hoge) eettafel dienst kan doen op de tweede verdieping. De bar kan dan met de lift verplaatst worden en hoeft niet over een trap. We hebben al vijf krukken (die horen bij het kookeiland) en die kunnen verplaatst worden naar de tafel.


Dit betekent wel dat de bar in de lift moet passen. De lift is 1,47 x 95 cm groot, dus de bar moet maximaal 140 x 85 zijn om wat ruimte over te laten (er is geen liftkooi en de tafel moet niet tegen de wanden van de schacht komen).
De lift waar de bar in moet passen
Om zoveel mogelijk plaatsen te maken aan de bar en voor de mooie vorm rond ik de uiteinden van de bar af. het ontwerp ziet er dan uit zoals hieronder in Sketchup getekend.


Eerste ontwerp
De grote voet zorgt voor stabiliteit en ik kan er intrekbare wieltjes in kwijt. Uit opmetingen aan ons kookeiland concludeer ik dat kniën ongeveer 30 cm onder het blad steken, dus ik maak het blad 2 x 30 +20 (voor de kolom) = 80 cm diep. De voet wordt dan 70 cm diep. Iets minder omdat je dan je kruk net iets onder het blad kunt schuiven. De lengte wordt beperkt tot 140 cm door de lift.


Het geheel zou ik van hout willen maken, de ronde vormen van gelamineerd triplex. In de kolom kan een kastje zitten voor flessen of een vuilnisbakje of zo.


Het ontwerp is voor dit moment af en ik kan nu een mockup gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten