maandag 8 november 2010

De eerste ruimte is klaar!

We zijn een dikke maand aan het klussen en de eerste ruimte is klaar. Het is dan wel de kleinste van de drie kelders, maar toch een belangrijke mijlpaal. Heel fijn na een maand in de troep gezeten te hebben, dat er tenminste één plekje is dat netjes en bruikbaar is. Het vervelende van verbouwen en wonen tegelijk is dat niets op zijn uiteindelijke plaats kan staan. Je blijft rommel verplaatsen. Deze kelder is dus de eerste plaats waar alles permanent (?) kan staan. Er het is ook nog mijn eigen archiefkeldertje, dus ik kan al mijn rommel uit de tijdelijke opslag er in kwijt.

Zo was het voordat we begonnen
Er is een heleboel gebeurd in dit keldertje. Om te beginnen zat het vol met apparatuur van de vorige eigenaar: telefooncentrale, beveiligingscentrale, een boel kabels, etc. Dat is allemaal er uit gesloopt op de telefoonaansluiting van KPN na. Verder lag er asbesthoudende vloerbedekking. Die is ingeleverd bij de gemeente.

De muren moesten ook aangepakt worden, want daar sloeg het water doorheen. Dus die zijn behandeld met een bindmiddel en een speciale coating. Gaten zijn dichtgemaakt.

Ook hadden de vorige eigenaars het kelderraampje zwaar gebarricadeerd met 40 mm multiplex en heel veel hardstalen schroeven. De schroeven wilden er niet uit, dus die moesten allemaal uitgeboord worden. Het kelderraampje zat er wel achter, maar al het hang en sluitwerk moest opnieuw aangebracht worden.

Verder is alles geschilderd (ook de radiator) en de deur er weer ingehangen. Om de kelder bruikbaar te maken als archief zijn er rails met plankdragers aan de muren gemaakt en planken geplaatst. De planken uit de andere kelders zijn hergebruikt, dus alle planken zijn geschilderd. En dan moest er natuurlijk nieuwe vloerbedekking in (de allergoedkoopste van de Kwantum).
De kelder is klaar

Planken rondom gemaakt


De eerste archiefdozen worden opgesteld
Kortom, een heleboel werk, maar het ziet er nu fatsoenlijk uit en is bruikbaar vooor het beoogde doel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten