donderdag 18 november 2010

De nieuwe stoppenkast

We hebben vandaag de nieuwe automatenkast gekregen. We hadden een kast met 21 stoppen en nog 5 krachtgroepen, maar zonder aardlekautomaten. Bovendien hebben we hier een aansluiting van 3 x 63 Ampère, en dat is wel erg ruim.

De oude situatie

Het nieuwe materiaal

De oude kast is weg
Behalve de bestaande groepen zijn er nog 10 extra groepen die aangesloten moeten worden. Zeven voor de gemeenschappelijke keuken en drie voor mijn keuken en computers.

Probleem was dat er dan wat meer groepen zijn dan er nieuwe automaten zijn. Er zijn namelijk 20 nieuwe automaten. Een aantal van de oude groepen zijn daarom samengevoegd. Toch kwamen we dan nog uit op 22 groepen, dus er zal nog wel een bankje automaten bij moeten.

Installeren van de nieuwe kasten. Bovenaan zijn dozen geplaatst
waarin groepen samengevoegd worden.

De nieuwe situatie
In de nieuwe situatie zijn er 20 (of 22) normale groepen en twee kracht (3-fasen) groepen. Één voor de lift en één voor het achterhuis.
En dan liggen er nog tien kabels te wachten op aansluiting
Alleen de bestaande groepen (12 + 1 kracht) zijn aangesloten, want de nieuwe groepen zijn nog niet voorzien van wandcontactdozen en de liftgroep komt pas als de lift geïnstalleerd wordt.

Gelukkig zit het er in en doet alles het weer (geen aardlekken!). De hele dag hadden we alleen noodstroom van de buren. Net voldoende voor de koelkasten, computers en cv-ketel. Niet echt fijn. Maar OK, het leed is weer geleden en we zijn weer een stapje verder.

Verder heb ik vandaag bij Liander via http://www.aanslutingen.nl/ gevraagd om de aansluitwaarde te verminderen tot 3 x 35 A. Dat wordt vrijdag 26 november gedaan. Krijgen we meteen dag- en nachtstroom. Dat scheelt weer in het vastrecht en de lopende kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten