woensdag 23 februari 2011

Het ontwerp van de coachingruimte en groepsruimte

De coachingruimte en de groepsruimte liggen op de begane grond en worden verbonden met schuifdeuren. In feite zijn het twee sets schuifdeuren, waarvan de ene een schuifmuur is en de andere een glas-in-lood deur.

Plattegrond ruimten
De coachingruimte is al grotendeels gestuct en in de grondverf gezet. Momenteel wordt de groepsruimte gestuct.

De wanden worden voorzien van nieuwe elektra en gestuct.
Voor het ontwerp van de wanden gebruik ik weer een aantal principes van Alexander. Zie hier voor de 15 eigenschappen van objecten die "leven" in zich hebben. Ten eerste komen er op de wanden flinke Boundaries in de vorm van een lambrisering onderaan de wand en een plafondlijst boven aan de wand. In de groepsruimte met een plafondhoogte van 3,7 m is de lambrisering 1,2 m hoog en de lijst 40 cm. In de coachingruimte is de lambrisering 92 cm hoog en de lijst iets van 10 cm. De plafondhoogte is daar ook maar 245 cm.

Ook de lambrisering is natuurlijk een spel van Boundaries in Boundaries.

Op de wanden komt behang. Ik wil daar een sterke vorm van het principe Contrast aanbrengen. Daarom neem ik zwart behang wat lekker contrasteert met een witte lambrisering en plafond. Bovendien komen de bloemen op het behang goed uit op zwart.

Bloemetjesbehang voor de coachingruimte

De bloemen zijn op zichzelf Strong Centers. Op de wanden kunnen nog schilderijen etc. komen als extra Centers. De coachingruimte ligt op het noorden en het zwart is een Echo van de schaduw aan de noordzijde. Omdat de wand ook voor een groot deel uit lambrisering bestaat is het zwart niet al te overheersend.
Strepen voor de groepsruimte
De strepen geven ook het principe van Alternating Repetition op de wand. Op de wand komen (Tiffany)lampen die lichtvlekken op de wand geven, waardoor ook het principe van Gradients verschijnt.


Artist impression van de wand van de groepsruimte
Op deze wand kunnen schilderijen komen. In het plafond heb ik twee extra dozen gemaakt waar blokken met spots op kunnen komen die de schilderijen aanlichten.

Het plafond wordt voorzien van lijsten. In het midden van het hoge plafond komt een grote uitbundige lamp als Strong Center.

Ik ben erg benieuwd of dit allemaal uit gaat pakken zoals ik het nu bedenk of dat ik straks al het behang er weer af ga rukken..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten