zaterdag 10 september 2011

De kasten voor de badkamer

In de badkamer komen links en rechts van de doorgang naar de slaapkamer twee kasten. Deze kasten staan voor de schuifdeuren.

De kasten zijn gemaakt van 18 mm MDF. De panelen zijn aan elkaar geschroef en de schroefgaten zijn dichtgeplamuurd. De achterwand is van hardboard.

Maken van het frame

Een voorpaneel wordt tegen het frame geschroefd
De deuren van de kasten zijn standaarddeuren PAX Birkeland van IKEA. We hebben er een partij van opgekocht, samen met de bijbehorende kasten (die nu dus over zijn).

De IKEA deuren hebben een mooie paneelstructuur die past bij de rest van het paneelwerk zoals we dat in het hele pand maken. Dithelpt weer om de "heelheid" van het ontwerp te versterken.

Kast met één deur
De IKEA deuren zijn ook van MDF en gespoten in RAL 9001. Een tint geler dus dan de kast zelf en de rest van het houtwerk in de badkamer. Ik heb niet zo'n zin om ze over te schilderen, want dat krijg je nooit zo mooi als spuitwerk. Ik denk dat het wel kan met die kleur.

Je ziet hier de schroefgaten die dus nog dichtgeplamuurd moeten worden

De achterkant van de kast wordt geschilderd
De kasten zijn aan alle kanten twee keer in de grondverf gezet en daarna in de RAL 9010. Ik hoop dat dat ze waterbestendig genoeg maakt voor de badkamer.

De linker kast heeft een ingebouwde wandcontactdoos
De linker kast bevat aan de linker kant een werkkast. Daarin komen de spullen om de badkamer schoon te maken. In die kast komt meteen een wandcontactdoos voor de stofzuiger of zo. Er loopt ook een buis naar de toog tussen de twee kasten. Daar komen spotjes. Ik heb de dozen en buizen voorgemonteerd. In de wand van de badkamer zit een wandcontactdoos waar dit weer in gestekkerd wordt.


De kastplankjes
De kastplankjes worden gemonteerd wanneer de kasten staan, maar ze zijn vast op maat gemaakt en geschilderd.

Nu moeten eerst de schuifdeuren gemaakt worden. De kasten komen daar tegen aan te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten