vrijdag 8 augustus 2014

Intercom ellende

Opeens bleek dat mensen wel op de bel kunnen drukken, maar dat er vervolgens niets gebeurt.
We hebben en intercom met videoverbinding. Op twee verdiepingen hangt een ontvanger/beeldscherm.

De beeldschermunit


Dus ik testen waar de fout zat. De beeldschermen maakten genoeg geluid, dus daar lag het niet aan. De verbinding werkte ook, want er was wel video-beeld. Dus moest het eigenlijk wel aan de unit bij de voordeur liggen.

De deur unit

Deze bestaat uit een video camera, wat IR-LED's  voor nachtzicht, microfoon, luidspreker en en een belknop. En wat elektronica uiteraard.Binnenkant van de deur unit

De belknop zag er een beetje gecorrodeerd uit, dus die heb ik eerst doorgemeten, en ja hoor, de schakelaar sluit niet, dus geen bel.

Met een boel gepruts is het me gelukt de schakelaar er uit te solderen, dus dit is de boosdoener:De defecte schakelaarIets degelijks is te koop bij Conrad voor 56 cent.
Het enige verschil is dat deze maar 7,5 mm hoog is en de originele 9,5 (plus 0,5 mm tape dat er op geplakt was). Ik moet de knop dus 2,5 mm verlengen.http://www.conrad.nl/ce/nl/product/711719/Druktoets-12-VDC-005-A-1x-uitaan-Wurth-Elektronik-430466085726-schakelend-1-stuks/SHOP_AREA_17384  


Knop in de omkasting

In Sketchup heb ik een busje getekend dat op het uiteinde van het knopje in de omkasting past. Dit busje verlengt de knop met 2,5 mm.

De 3D-tekening

De 3D-printer is maar twee minuten bezig met dit onderdeeltje.


3D-printer print het verlengstukje 

Eerste proefstukje
Het was even proberen om dit op de juiste manier te tekenen (zodat hij goed gesliced wordt) en de juiste diameter te vinden.

Hier vierde exemplaar paste precies en na in elkaar schroeven deed de bel het weer!

Weer een (onderhouds)klusje geklaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten