woensdag 8 februari 2012

De achterste coachruimte

De achterste coachruimte is begin januari klaar gekomen.





De linkerwand is een boekenkastenwand uit mijn vorige huis. Rechts staan wat (radiator)kasten die ook uit mijn vorige huis komen. De U-bank is nieuw gemaakt. De ruimte wordt nu gebruikt als gespreksruimte en voor mindfullness trainingen.




De tunnel is voorlopig ingericht

De "tunnel" tussen het voorhuis en het achterhuis hebben we voorlopig ingericht als wachtruimte.

Er is een patroon voor wachten, namelijk 150 A place to wait

Wachtruimte in de tunnel
De aanbeveling is het wachten te combineren met een andere activiteit, bijvoorbeeld de krant lezen, koffie drinken, ook een plaats waar niet-wachtenden komen. Of juist een "meditatieve" in je zelf gekeerde atmosfeer.

Behalve dat er een tijdschrift ligt is dit patroon hier nog onvoldoende uitgewerkt.

Wat we hier nog zouden kunnen doen is de tafel aan de andere kant van tunnel zetten bij het raam (Window Place) met uitzicht op de binnentuin en de groepsruimte. Of een verhoging maken zodat je wat hoger zit en beter naar buiten kunt kijken. Wat meer vermaak zoals een computer om je e-mail te checken zou ook kunnen. Een bordje dat de koffie gehaald kan worden in de pantry. En wat clubfauteuiltjes in plaats van stapelstoelen?

Maar voorlopig laten we het zo want er zijn andere prioriteiten.

Tafeltjes voor de achterste coachruimte

In de achterste coachruimte komen vier tafels met een doorlopend strookje mozaïek. De twee eindtafels zijn al klaar en ik ben nu bezig met de twee middentafels.

In eerste instantie wilde ik het mozaïek wat sober houden. De tafels komen in een ruimte met voornamelijk rood en zwart.

Achterste coachruimte
Daarom (structure preserving transformations) had ik ook rood en zwart gedacht voor het mozaïek.

Eén van de eindtafels

Mozaïek in de eindtafel

Blad voor één van de tussentafels
De stroken mozaïek hebben een Center in het midden. In dit geval een stuk van een koffiemok die platgeslagen is. In de ruimte links en rechts van het center zitten nog twee secundaire centers. In de onderstaande foto zie je een rechts een cirkelmotief en links een oortje met een knopje er in. De rest van het vlak is ingevuld met random stukjes rood en zwart.

Mozaïek maken op een gaasje
Ik vond het mozaïek toch wat somber worden. Daarom heb ik er voor de tweede tafel toch een beetje kleur in gebracht en de centers wat sterker gemaakt. Hieronder zie je in het midden een sterk geel center van een theemok en rechts en links wat groter uitgewerkte secundaire centers. De rest wordt weer gevuld met random stukjes.

Mozaïek met sterkere centers
  In totaal komen er vier stroken mozaïek in de twee tafels.

Aanbrengen van het lijmbed
Inleggen van de strook mozaïek

Aandrukken tot het niveau van het hout

Gelijmd mozaïek

Bij het aandrukken komt de lijm naar boven. De overmaat wordt weggehaald.

Twee stroken gelijmd
Om het ontwerp rustig te houden (Inner Calm) heb ik het zwart gevoegd.   

Gevoegde strook met random rood-zwarte stukjes

Andere kant van de strook

Het voegen is nog best lastig omdat je het voegmiddel aan wilt laten sluiten bij de scherpe randen van de stukjes. Het voegmidel ligt dus relatief hoog in het vlak. Als je dan neit doet hou je scherpe punten en snijdende randen over. Je moet dus met vrij dik (droog) voegmiddel werken en niet te veel wegpoetsen.