maandag 11 februari 2013

Nog een keukentje

We hebben er al vijf, maar toch nog een keukentje er bij voor de wachtruimte. Zodat cliënten zelf een kopje koffie kunnen pakken.

Het keukentje komt weer voor een deel van marktplaats, maar de kastjes zelf komen nieuw van IKEA.

Blad, waskom, kraan en deurtjes zijn van marktplaats.

Warm en koud water
Omdat het keukentje vlak tegen een installatiekast met een boiler zit, was het makkelijk om koud en warm water en riool aan te sluiten. Ik heb alle waterleidingen in Uponor buis uitgevoerd.

Installatiekast zit rechts
Voor deze gelegenheid heb ik (van marktplaats uiteraard) een Uponor handperstang aangeschaft. Dat werkt  wel iets minder handig dan een elektrisch aangedreven tang, maar is ook veel goedkoper.

Uponor set 14-20 mm met kalibreerapparaat.






Omdat ik het riool niet laag genoeg aan kon sluiten, kon ik de rioolleiding niet onder de kastjes door leggen. Ik heb hem dus in de muur gelegd en de waterleidingen ook meteen maar.
Alle aansluitingen zitten in de muur

Aansluiting riool en water in de installatiekast
bovenaan de boiler
Het ontwerp van het keukentje is gebaseerd op het idee dat de gang en wachtruimte een soort verlengde van de hal is. De hal is in de kleuren zwart-wit uitgevoerd. Dus dat trek ik door naar de wachtruimte. Vandaar dat het kastje zwarte deurtjes met witte knoppen heeft. Er komt ook wat rood in omdat de ruimte waar je naar toe koopt rood is. Tegen de muur en installatiekast komen nog zwart-witte tegels. Uiteraard met mozaïek, waarin het rood terugkomt. Maar dat is een volgende fase. Eerst moeten wanden en plafond gestuct worden.