zondag 5 februari 2017

Zyptar spreekt!

De afgelopen weken heb ik de weinige vrije tijd die ik heb gebruikt om de geluidstrein van Zyptar op orde te maken.

Wat is de geluidstrein? Alles tussen de Arduino processor en de oren van de bezoeker!
Het begint met twee geluidsbronnen: de Emic2 spraakgenerator waar ik al eerder over blogde en de  Adafruit music maker. Met de laatste kun je een mp3 file afspelen van een geheugenkaart. Dan volgt een mixer om de twee signalen samen te voegen. Vervolgens komt er een versterken en dan nog twee luidsprekers.

Wat ook nog een probleem was, is dat de Arduino niet tegelijkertijd kan praten (Emic2) en de servo van de mond besturen. Ik heb daarom een master-slave constructie gekozen waarbij de Arduino Mega twee Arduino Uno's aanstuurt. Een voor de mondbeweging en één voor de oogbeweging. En straks waarschijnlijk nog een voor de armbeweging.

De communicatie tussen de Arduino's gebeurt met I2C communicatie. Hiervoor zitten er dan twee draadjes (voor zenden en ontvangen) tussen de Arduino's.

Op de foto zie je de componenten die ik nu heb:
Links boven de slave Arduino voor de mondbesturing. Rechts daarvan de Arduino Mega die de master is, met het Adafruit music maker shield er bovenop. Het kleine printje rechts is de Emic2.


Links onder ligt de versterker met een draad voor de volumeknop. Rechts één van de luidsprekers.
De mixer moet ik nog bestellen.

In de video zie en hoor je de spraaksynthesizer Emic2. Op de achtergrond speelt een muziekje af, maar dat kun je niet horen omdat ik nog geen mixer heb.


In de tweede video hoor je de Adafruit music maker met een "evil laugh" die ik van internet heb geplukt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten