vrijdag 10 september 2010

De scootmobielstalling

Sandra wil een hond nemen en die wil ze uitlaten in het park. Maar omdat ze niet zo ver kan lopen, moet dat met de scootmobiel. Die moet dus op een handig bereikbaar plaatsje staan. Klaar om uit te rukken. En dat is nog niet zo makkelijk.

We hebben verschillende opties bekeken:
  1. Op het plaatsje achter stallen en dan door de steeg naar de straat rijden. Het steegje is echter niet veel breder dan de scoot: De steeg is 80 cm breed en scoot 55 cm. Dus dat is lastig sturen. Bovendien is de vloer van de steeg alles behalve vlak. Er zitten bijvoorbeeld roosters van de kelderlichten van de buren in. Op zich is dat wel te verbeteren door de boel te herstraten.
  2. Scoot in de kelder stallen en via een nieuw te maken kelderdeur en hellingbaan naar de straat. De lift wordt dan doorgetrokken naar de kelder. Het vervelende is dat je dan een paar scherpe draaien moet maken. Bovendien kost het een fortuin: doorbreken van de kelderwand, een keermuur, een (automatische) deur, een hellingbaan, een gat in de betonvloer en een extra stop voor de lift. En de gasleiding verleggen, want die zit dan in de weg.
  3. Een scootsafe in de voortuin zetten. Dit is een blikken doos van 1,38 m hoog waarvan het deksel omhoog kan. Zie hier. Er is ook een houten versie. Kijk maar hier . Maar dat verpest onze mooie voorgevel.
  4. Een ondergrondse scootergarage installeren. Eigenlijk is dit een klikogarage, maar ook geschikt voor scoots volgens de leverancier. Wordt geopend met een afstandbediening zoals voor een garagedeur. Kijk maar eens hier.
Ik neig tot de laatste oplossing. Maandag verwacht ik wat meer info te hebben van Triwa Heerenveen over deze optie.

Suterra van http://www.triwa.nl/
Scootgarage van http://www.aangepastwonen.info/
Scootersafe van http://www.dynteq.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten