De voorgevel is in 1966 veranderd van een klassiek stadsvilla in een modern kantoorpand. De gevel past daardoor totaal niet in het straatbeeld. Bovendien vind ik het zelf een lelijke gevel.
|
Raam in de geopende stand |
De ramen draaien om een horizontale as in het midden van het raam. Hierdoor heb je niet echt een fijn contact met buiten als je het raam opent.
En verder zijn de kozijnen hier en daar aan het rotten.
Er zijn nu meerdere mogelijkheden voor het ontwerp:
- We laten het zo. Rotte plekken in de kozijnen repareren we met houtrotvuller. Even een verfje er over en klaar.
- We zetten er nieuwe kozijnen in, maar het ontwerp blijft ongeveer hetzelfde. Geen bouwvergunning nodig.
- We proberen er een gevel van te maken die wat meer lijkt op de omringende huizen. Dat kan door een ander soort raam/kozijn te maken, de gevel wit te schilderen, balkons toe te voegen, andere voordeur, andere erker, daklijst toevoegen, zolder toevoegen, etc. Hiervoor is een bouwvergunning nodig. Door de vastliggende plaats van de ramen en de plaats van de verdiepingvloeren krijgt het pand echter nooit de uitstraling die de naastliggende panden hebben.
- We maken er iets bijzonders van. Het pand is toch al een buitenbeentje en dat is niet echt te repareren, dus dan maar extreem en opvallend. Het thema zou dan creativiteit kunnen zijn. Tenslotte is er een uitvinder in gevestigd.
Ik ben er nog niet uit wat te doen.
|
Gevel aangepast aan de omgeving |
|
Gevel a la Hundertwasser |
à la Hundertwasser is een pracht-idee.
BeantwoordenVerwijderenMaar dan wel goed doen: bomen op het dak, en van dit tegels onder elk raam, zodat elk raam uniek is. De trap moet worden voorzien van pilaren, de vloer moet golven. Mooie tegels op de trap.
Mooie plavuizen op de muur.
Oftewel: als je het doet, doe het dan goed.